Return to site

Marty i Doc, dobrodošli u Hrvatsku

Iva Kvakić, kandidatkinja stranke ZA GRAD u I. izbornoj jedinici

Utorak je, 23:19. Marty McFly i Doc stižu za koji sat. I znate kaj? Ako me pitaju kakva je budućnost u Hrvatskoj, reći ću da je optimistična! 
Reći ću im da smo altruistični i plemeniti jer smo već tko zna koju godinu po redu prvi u svijetu po transplantaciji organa, reći ću da smo kreativni i poduzetni jer imamo najbolje zdravstvene i financijske startupe, reći ću im da smo solidarni i angažirarni jer nam nije teško 72 sata u komadu volontirati ili nabrzinu se organizirati za pomoć drugima, reći ću im da smo pametni jer smo osvojili 15. mjesto na svjetskoj matematičkoj olimpijadi. Petnaesto! (go, MIOC!) Reći ću im da smo uporni jer to sve uspijevamo bez ikakve pomoći ili podrške ovih iz Vlade i Sabora, koji koji se najradije bave sami sobom. A zamislite što bismo tek mogli da pomoć i podršku imamo!
Jučer sam objavila svoj video. Nije bilo nimalo lako stisnuti "publish". Cijelo vrijeme čekam tko će se prvi javiti: "još jedna koja se hoće uhljebiti, "nema pametnijeg posla, pa se primila politike". Umjesto toga, par sati (i osam tisuća pregleda videa) poslije, u inboksu i komentarima našla sam samo riječi podrške. Veli jedan gospodin da će donirati za kampanju - "Pa radi se o tome da je 2025. dosta blizu, i nitko od ovih koji nam se nude ne razmišlja o nama mladima (poduzetnicima), o nama koji ne odustaju od ove zemlje. K tome, roditelj 18mj curice kojoj budete Vi premijerka, 25te ;)" Ili "Iskreno mislim da je vrijeme za smjenu generacija u politici i da je red da se mladi ljudi istaknu svojim radom i poštenjem u ovoj državi jer siguran sam da nas ima još takvih dosljedih sebi i kućnom odgoju."
Fakat ima. Učitelja, volontera, poduzetnika, znanstvenika, studenata, poljoprivrednika, roditelja, mladih, starih. Ne moram ih tražiti po medijima jer ih sigurno i sami poznajete. Uglavnom prošla je ponoć, idem spavat, treba se probuditi da dočekam Martyja i Doca. Sve ću im ispričati i samo ću zamoliti za malu uslugu u zamjenu za par domaćih pivi - trebalo bi vratiti neku ekipu u prošlost jer ih je netko zabunom poslao k nama u 2015. - neke bi trebalo vratiti u četrdesetpetu, neke u devedesetprvu, kako kome više paše. Možemo se opet vidjeti u 2025, kad će ovoj 18mj curici nagradu za najmlađu inovatoricu za društvene promjene u Hrvatskoj davati najdrugačija premijerka u Europi ;P
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly