Return to site

Otvoreno pismo medijima i drugim organizatorima debata

Iva Kvakić, kandidatkinja stranke ZA GRAD u I. izbornoj jedinici

Šef najveće oporbene stranke Tomislav Karamarko je odbio sudjelovati u predizbornim televizijskim sučeljavanjima. Bandićeva koalicija rada i solidarnosti se nije pojavila na velikoj debati Platforme 112.
Rekla bih da je skandalozno što ti kandidati već sada ne rade posao koji obećavaju da će raditi - obraćati se glasačima koji ti poklanjaju povjerenje je posao zastupnika. Onda si mislim da to možda nije ni tako strašno - jer se na temelju njihovih dosadašnjih javnih istupa može zaključiti da oni nemaju nikakvu poruku.
Većinu predizbornih debata pratim iz publike i obično su jednako dosadne - naštrebane floskule, izbjegavanje nedvosmislenog odgovora i obećanja da će svega biti više. I cijelo vrijeme si mislim jednu stvar - zašto pozive na debate uvijek dobivaju ljudi koji nemaju poruku ni stav, i čak se ne udostoje na njima pojaviti, dok se zaobilaze koji imaju itekako puno za reći? Česti argument je to da nema mjesta pa ja imam prijedlog.
Poznavajući politički opus gore navedenih kandidata sasvim je sigurno da jučerašnje nepojavljivanje nije zadnji put
da će na jednoj debati ostati prazno mjesto. Zato ovim putem pozivam sve organizatore predizbornih debata, bili to mediji ili interesne organizacije, da u slučaju otkazivanja u zadnji čas pozovu mene. Mislim, šteta truda oko organizacije. I šteta ne dati priliku nekom tko ne samo da ima nešto za reći nego gori da to s drugima podijeli. Za razliku od onih koji smatraju da javnosti nisu dužni ništa reći, ja ću doći, odgovarati na pitanja, debatirati sa suparnicima. Tko zna, možda nešto i nauče - jer je moja politika drugačija.
PS - moj broj je 0955480017, da ne bi bilo da nisam bila dostupna u zadnji čas :)
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly