Return to site

Ovo nije zbogom, već do viđenja (ili čitanja)

Iva Kvakić

Dragi prijatelji, kolege,

čitatelji, birači,

dragi Zagrepčani,

Dužna sam obavijestiti vas da sam nakon dugog razmišljanja donijela tešku, ali nadam se i vrlo razumnu i odgovornu odluku - danas sam predala zahtjev za stavljanje mandata u Gradskoj skupštini u mirovanje.

Stranka ZA GRAD, koja je surađujući s platformom Zagreb je NAŠ! u proljeće na svibanjskim izborima dobila vaše povjerenje, od samih se početaka zalaže za odgovorne političare i političarke, koji će se u potpunosti posvetiti svojem poslu i beskompromisno štititi interese svih Zagrepčana u Gradskoj skupštini. Moje putovanje i borba za javni interes u posljednjih nekoliko mjeseci kao gradske zastupnice slijedilli su upravo ta načela ZA GRAD-a: potpuno sam se pripremala za sve sjednice, o njima sam vas detaljno izvještavala, provodila sam sate i sate nad gradskim izvještajima te sam (nadam se hrabro) upozoravala na sve nepravilnosti u radu sadašnje gradske uprave predvođene gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Rad stranke ZA GRAD u Skupštini, odgovorno tvrdim, bio je čestit i - suprotno praksama nekih političara - posve transparentan.

U ovom trenutku, nažalost, zbog angažmana na drugim, jednako odgovornim društvenim projektima, kojima je cilj također mijenjati hrvatsko društvo nabolje, više se ne mogu svim snagama angažirati u svojstvu gradske zastupnice. Budući da ZA GRAD ne želi od svojih načela odstupati ni milimetra i budući da svi Zagrepčani, uključujući i birače platforme Zagreb je naš, zaslužuju sto posto predane zastupnike, osjećam da bi bilo fer od mene da svoje zastupničko mjesto prepustim nekome tko će s jednakim žarom i predanošću nastaviti štititi vaše interese u zastupničkim klupama.

Moj nasljednik bit će politolog Svibor Jančić, vijećnik u gradskoj četvrti Maksimir, koji godinama marljivo radi na uključivim i transparentnim politikama stranke ZA GRAD i osoba za koju se (bez njegovog odobrenja :) ) usuđujem reći da je veći idealist od mene. Pomagao mi je pripremati se za sjednice, bio mi je desna ruka u svemu što sam radila kao gradska zastupnica i prisustvovao na svim dosadašnjim sjednicama iako to nije bio obvezan raditi. Uvjerena sam da i s ljudske i s profesionalne strane ne možete dobiti bolju osobu od njega da vas zastupa.

Važno je naglasiti da mojim odlaskom iz Gradske skupštine ne prestaje moj angažman u stranci ZA GRAD. I dalje ću se glasno boriti za prava svih Zagrepčanki i Zagrepčana, samo možda neću biti toliko eksponirana kao dosad. Ujedno koristim priliku da vam zahvalim što ste pratili moj rad. Nadam se da sam u ovom periodu opravdala vaše povjerenje. Na istom ovom mjestu uskoro ćete moći pratiti blog kolege Svibora, koji će i na ovaj način pokušati podići standarde političkog angažmana.

A za sve vas koji se pitate kamo Iva ide, mogu reći da ne idem nikamo :). Nastavljam svoj profesionalni angažman u Zadruzi za etično financiranje, kojoj je jedan od ključnih projekata osnivanje prve etične banke u Hrvatskoj. Etična banka služit će kao financijska poluga za omogućavanje realizacije razvojnih projekata u skladu s modelom etičnog bankarstva, bez naknada i s niskim kamatama, baziranim na ekonomskoj isplativosti, ekološkoj održivosti i društvenoj vrijednosti.

Riječju, nastavljam raditi na svim onim vrijednostima koje sam zagovarala i dok sam bila politički angažirana.

Do čitanja,

Vaša Iva

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly