Return to site

Uspjeli smo - imamo glas u Skupštini!

Iva Kvakić

Prije nešto malo više od četiri godine, skupina entuzijasta krenula je u dosta luckastu priču. Nas desetak odlučilo je osnovati političku stranku. Stranku koja će biti drugačija od svega dosad. Stranku koja je stvorena od građana za građane, stranku koja u odlučivanje uključuje sve, a ne samo članove, stranku koja smatra da politika ne treba biti dosadna i da mora biti dostupna svima. Stranku koju čine ravnomjerni, dobronamjerni, kolege, prijatelji.

Krenuli smo od nule s puno entuzijazma i postigli nezamisliv uspjeh – u dva mjeseca zadobili povjerenje oko 11.000 građanki i građana u Zagrebu. Međutim, naš glavni cilj tada nam je izmaknuo za dlaku, pa nismo ušli u Gradsku skupštinu. Govorili su da ćemo se prodati, da ćemo se pokvariti, da ćemo propasti, da “male” stranke nemaju legitimitet i moć. Usprkos svemu postali smo i ostali najaktivnija oporba gradskoj vlasti i korumpiranim strukturama, bez važnijih funkcija, uz samo nekoliko vijećnika u gradskim četvrtima. Bez izvora financiranja, i dalje samo uz puno volonterskog angažmana i entuzijazma.

Prije četiri godine bili smo skromni. Htjeli smo da samo jedan glas građana uđe u Skupštinu i prenosi njihove ideje i prijedloge. Danas ih uz naše koalicijske partnere - Zagreb je naš!, Nova ljevica, OraH i Radnička fronta imamo četiri, koji čine Klub zastupnika lijevog bloka. Beskrajno sam zahvalna svima koji nas već četiri godine prate, podržavaju, doprinose, bilo to svojim vremenom, pokojom kunom, ili samo riječju pohvale (nekad je i samo to dovoljno da preživimo :) Veselim se saznati na koje će sve načine 4 vijećnika i vijećnice u Gradskoj skupštini, 21 u gradskim četvrtima i 28 u mjesnim odborima mijenjati grad nabolje. Pridružite nam se! :)

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly